2023

När är fars dag 2023?

Fars dag 2023 är söndagen den 12 november. Lägg den dagen på minnet då är det nämligen just då allt fokus i hela Sverige ligger på fäderna. Hur du firar du din far 2023? Jag skriver om tips på vad ni kan göra tillsammans och ger dig förslag på passande presenter som pappor brukar gilla. Vill du köpa någon produkt online gäller det att vara ute i tid, helst på måndag eller tisdag den veckan som fars dag infaller. Då kan du vara tämligen säker på att din present hinner komma fram i god tid innan söndagen den 12/11 2023. Kanske inte i god tid med den bör i vilket fall hinna komma fram. Kolla för säkerhetsskull leveransvillkoren innan du beställer.

Ge pappa en bra start

Frukosten är dagens viktigaste mål brukar det sägas. Själv är jag ingen som kan skriva under att det just är frukosten som är det viktigaste men visst blir förutsättningarna att bli på glatt humör en riktigt god frukost. Fars dag 2023 är ett ypperligt tillfälle att servera pappa en riktig fräsch frukost likt en sådan som hotell brukar erbjuda sina gäster. Vad som är en god frukost har vi alla våra egna uppfattningar om. Jag skulle rekommendera att du lägger stort fokus på frukt och bär. Vad sägs om naturell fil med färska blåbär? Satsa på många olika godsaker och inte så värst mycket av allt, det blir bara kvar.

Här kommer några exempel vad du kan ställa på frukostbordet:

  • Köp några olika nybakade bröd. Kolla på ica eller motsvarande butik.
  • Gör en exotisk fruktsallad. Håll antal frukter till maximalt 5-6 stycken annars är det risk det blir för mycket.
  • Köp hem en ny spännande ost till fars dag 2023. Välj en udda smak du han inte sett förut. Provsmaka i butiken!
  • Juice, juice och juice! Glöm inte den till pappa 2023. Samma här , välj någon ny och spännande smak.
  • Tidning att läsa efter frukosten. Att ge bort en prenumeration är en av de bästa farsdagspresenter tycker jag.

Ät ute på fars dag

Att gå ut tillsammans och äta en god bit mat är någon som väldigt många vill göra på fars dag. Om du vill göra just detta 2023 så gäller det att vara ute i tid om ni vill ha ett bord på någon populär restaurang. Jag kan lova att det kommer vara högtryck då efterfrågan på att gå ut och äta är så stor just den dagen. Ring och boka nu direkt så får ni förhoppningsvis ett bord. Skulle ni ångra er är det ju inte svårare än att ringa och avboka bordet.

2023 är tränings år

Det kanske bara är jag som tycker att det är allt fler som tänker på sin hälsa och försöker att träna regelbundet? Vart vi än ser så andas samhället ett tränings och “må bra” tänk. Tidningar om träning & hälsa finns det gott om. Jag stod och räkna dom inne på en pressbyrå i Malmö och kom upp i ett 10-tal olika träningstidningar. Kolla in alla 30 tips på presenter till pappa om du missat den sidan. 30 produkter och upplevelser jag tycker passar extra bra att ge till pappa på hans dag.

Vad vill jag säg med det här då? Ta med pappa på någon rolig träningsaktivitet! Var det länge sen han var på gymmet? Ta med honom dit! Tränar han ofta på gymmet? Ta med honom dit i vilket fall? Det är inte bara gym som gäller då ni vill träna. Varför inte ta med far ut på en lång promenad, det är också träning. Valmöjligheter är näst intill oändliga här och efter ni tränat tillsammas passar det perfekt att gå ut och äta på den där restaurangen som jag skrev om i rubriken ovanför denna. Gör en sökning och finn en fin promenadslinga eller ett elljusspår nära er.

Mys på fars dag

Det är mysigt att gå ut och äta men det kanske trots allt är mysigare att laga till en god rätt hemma. Planera för en riktig brakmiddag 2023 med både förrätt och efterrätt så kommer det bli kanon. Efter middagen kan ni spela ett roligt sällskapsspel eller varför inte spela kort med en helt traditionell kortlek? Kvällen avslutas bäst framför en film. Det går att få till en bra fars dag på så många sätt och de jag skrivet här ovan är bara en promille av allt ni kan göra.

Comments are closed.